Figurica mladunca polarnog medvjeda prikladna je za dječju igru, stvaranje zbirki životinja i upoznavanje fascinantnog svijeta arktičke prirode. Polarni medvjed više od polovice života provodi na morskom ledu i pripada medvjedima koji su najbolje prilagođeni mesoždernoj prehrani.
Mladunci polarnog medvjeda rađaju se slijepi i gluhi te obično teže od 450 do 900 grama. U dobi od četiri do pet mjeseci već mogu uzimati krutu hranu, a od majke stječu iskustvo sve do dobi od dvije do tri godine.